Balogh Máté a legjobb sportolók között

2014 szep 30
Megosztás
Balogh Máté kecskeméti uszonyosúszó

A sportolanemzet.hu szavazást indított a nem olimpiai sportágak legjobbjainak megválasztására. A jelöltek között szerepel Balogh Máté, a kecskeméti világbajnoki bronzérmes uszonyosúszó.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság minden évben megválasztja az év legjobb sportolóit, akik idáig szinte kizárólag az olimpiai sportágak versenyzői közül kerültek ki. Az idei évben azonban ez változik, mivel a nem olimpiai sportágak legkiemelkedőbb versenyzőit is díjazzák majd az év végi Sportcsillagok Gálaestjén.

A Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnoka címre Balogh Mátét, a kecskeméti Bácsvíz-KVSC uszonyosúszóját is jelölték, aki az idei évben a Krétán rendezett Junior Uszonyosúszó Világbajnokságon nyert bronzérmet 400 méteres búvárúszásban.

- Máté a nyári világbajnokságon élete eddigi legjobb eredményét érte el, ezért is örülünk a jelölésnek. Azt pedig különösen jónak és biztatónak tartom, hogy a MOB a nem olimpiai sportágak versenyzőit is díjazni szeretné, ami azt mutatja, hogy Magyarországon is egyre inkább elismerik ezeket a sportágakat – nyilatkozta Székely Lilla, Máté edzője.

- Szavazni december 7-ig lehet, aki szívesen szavazna Mátéra, a  HYPERLINK "http://www.sportolanemzet.hu/"www.sportolanemzet.hu oldalon megteheti.

A szavazásról:

A szavazás az erre az alkalomra létesített szavazó-oldalon történik, kategóriánként kötelezően 3-3 jelölt megjelölésével. Ugyanazon kategóriába három különböző sportági képviselőt kell választani! A jelöltek kiválasztási sorrendje sem mindegy, mert az elsőnek megjelölt sportoló 3 pontot, a másodiknak megjelölt 2 pontot, a harmadiknak megjelölt 1 pontot kap. Szavazni mindenkinek csak egyszer lehet, de a különböző kategóriákban nem feltétlenül ugyanabban az időben. Ha leszavazott egy kategóriát, abbahagyhatja, a rendszer regisztrálja, (arra többet nem szavazhat) majd egy másik alkalommal folytathatja a szavazást a még fennmaradt kategóriákban. A szavazás állása mindvégig nyílt, mindenki számára elérhető. A december 7-ig tart.

A kategória és különdíjak egy, a szavazást lezáró díjátadó rendezvényen kerülnek átadásra a Sportcsillagok Gálaestjének keretein belül, december 18-án.