Jótékonykodó kecskeméti katonák

2017 dec 10
Megosztás
lions klub

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni. Az első kapcsolódási pont egy hétvégi esemény volt, a felnőtt értelmi fogyatékosok Mosoly klubjának Mikulási napi ünnepsége. A foglalkozáson résztvevő katonák a terem és az ételek előkészítésében, a kézműves foglalkozáson, a közös szórakozásban, táncban, az italok kínálásában és a takarításban segítették a kecskeméti „oroszlánok” és így a Mosoly klub munkáját.  

Mikulás várás a Mosoly klubban

Durgó Tamás őrnagy elmondta: „Nagy élmény és feltöltődés volt számunkra, hogy ott lehettünk a klubdélutánon. A kézműveskedés után, melyen segítettünk angyalkákat készíteni a karácsonyfára, közösen vártuk a Mikulást a mintegy 120 résztvevővel.  A várva várt ”Télapót” verssel, tánccal, dallal köszöntötték a jelenlevők, aki ajándékokkal hálálta meg a csodálatos produkciókat. A felajánlásoknak köszönhetően, finomabbnál finomabb falatok, gyümölcsök, üdítők elfogyasztása után a délutánt, mint mindig, fergeteges tánc zárta.”

A Mosoly klub kiemelt támogatási pont a Szent László Lions Club életében

Koncsik István a elmondta: „A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Leo Clubjának fiataljai segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta egy alkalommal megrendezett klub délutánján, a Mosoly Klubon, amit az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása működtet. A fiatalok önkéntesként kapcsolódnak a munkába, ahol megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá válnak.”  

A Kecskeméti Szent László Lions Club több szálon kötődik a hadsereghez, hisz a jelenlegi zóna elnöke Bus Gábor ny. ezredes, aki 2011-ig a Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka volt illetve a klub jelenlegi elnöke Koncsik István, aki a legnagyobb hazai katonai hírportálok ( Jetfly, Háború Művészete) tulajdonosa illetve több katonai alapítvány kurátora.

A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból. Jelenleg 30 fő az aktív taglétszám, de több pártoló tagunk és tagjelöltünk is van. Céljaik azonosak a Lions mozgaloméval: Önzetlen segítséget nyújtani a sérült, beteg, elesett, boldogtalan embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben Chicagoban alapították, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubrendszerben működő szervezete lett. Alapításának egyik célja az I. világháborúban látássérült katonák megsegítése volt. A nemzetközi szövetség a világ 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagot számlál. Az ENSZ és a WHO felkérésére a mozgalom egyik fő célja 1925 óta a látás megóvása és a látásukban korlátozott emberek segítése. Hazánkban 39 klub működik közel 1000 taggal