Kecskeméti az egyik legkeresettebb bűnöző

2023 nov 18
Megosztás

A kecskeméti születésű Csikós Andrást, és társát, Bagaméri Tamást kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt keresi a rendőrség. 

Csikós András egy bűnszervezet tagja volt, amelyik marihuánaültetvényeket telepített Kecskemét és Kecel környéki ingatlanokon.  A 2021. áprilisi összehangolt akcióban 100 kiló kábítószert foglaltak le, ami körülbelül 250 millió forintba kerül a feketepiacon.

A beltéri ültetvényeket távirányítású öntözőrendszerrel, világítással és szellőzőrendszerrel látták el. A termeléshez szükséges magas villamosenergia-fogyasztás elfedésére pedig nagy értékű ipari generátorokat használtak. 

Az Europol idén is a lakosság segítségét kéri a bűnözők felkutatásához, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül.