Király József beleszállt az itt befektető multikba

2024 már 27
Megosztás

Bemutatták az MSZP, a DK, az LMP és a Szövetség a Hírös Városért Egyesület ellenzéki polgármesterjelöltjét és csapatát kedden Kecskeméten a Három Gúnár rendezvénytermében.  Király József, polgármesterjelölt, építési vállalkozó, radikális antréval nyitott, miszerint:  vissza kell állítani a képviseletei demokráciát, nem a multikat kell kiszolgálni, nem gyáravatókra kell szaladgálni, hanem az itt élő emberek mindennapi gondjaival kell foglalkozni. Ha megválasztják, nem lesz ekkora forgalom a városban, ennek érdekében körzeti alközpontokat hozna létre, ahol kiszállítaná az embereket az autóiból és tömegközlekedési eszközökön folytathatnák tovább útjukat.

Király József nem szereti a multikat és az autókat

Brúszel László, volt önkormányzati képviselő, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület elnöke mutatta be a szervezet polgármesterjelöltjét és képviselő jelöltjeit, a június 9-i önkormányzati  választásokra. Elmondta:  a Szövetség, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és  Lehet Más a Politika közös listát állított a választásokra, amely nyitott még, ehhez más pártok is csatlakozhatnak. Hozzátette: a tárgyalásaik ez ügyben eredményesek és pozitívak. Részletes, 12 pontos programjukat áprilisban ismertetik majd. Hangsúlyozta: a megállapodó felek azért jöttek létre, hogy biztosítani tudják a többség megszerzését a közgyűlésben, illetve általuk delegált polgármestere legyen a városnak. 

Kopping Rita, képviselő, tanácsnok, a DK országos tanácsának elnöke is újrázna.

A jelöltbemutató rendezvényen jelen volt Schmuck Erzsébet LMP társelnöke, Kopping Rita, a DK országos tanácsának a tagja, Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke

Schmuck Erzsébet elmondta: Az együttműködés során az LMP számára fontos, hogy a jelölt, akit támogatnak amellett, hogy helyi születésű, legyen érzékeny a "zöld" kérdések iránt, az egészséges, élhető környezetért küzdjön, "mert a probléma nem kicsi" - tette hozzá.

Komjáthi Imre szerint  olyan polgármesterekre van szükség akik nemcsak értik, hanem érzik is az emberek mindennapi problémáit. Akik egyformán nyitottak a fiatalok és az idősebbek, a vállalkozók és a munkavállalók, illetve a szakszervezetek felé. Olyan emberekre van szükség a testületekben, akik úgy tekintenek a polgármesteri hivatalra, mint a "segítés házára" - fogalmazott a társelnök.

Kopping Rita arról beszélt, hogy pártja elkötelezett híve az ellenzék teljes összefogásának, hiszen a választási törvénynek köszönhetően ez az egyetlen módja a változás elérésének. 

A baloldali összefogás jelöltjei az alábbiak:

A baloldal kecskeméti képviselő-jelöltjei

1.Petőfiváros: Bodrozsán Alexandra jelenlegi képviselő

2. Hetényegyháza:  Dr. Károlyi Zoltán, orvos

3. Máriaváros-Belváros: dr. Vancsura István, ügyvéd

4. Széchenyiváros: Kopping Rita, jelenlegi képviselő

5. Széchenyiváros: Várkonyi Zoltán, kereskedelmi menedzser

6. Széchenyiváros-Máriahegy: Nógrády Miklós, vállalkozó

7. Belváros-Bethlenváros-Vacsiköz: dr. Tóth Szilárd, jelenlegi képviselő

8. Belváros-Árpádváros: Király József, jelenlegi képviselő

9. Belváros-Erzsébetváros: Somogyi Tímea Anna, a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület vezetője

10. Hunyadiváros: Hahn Tapodi Zsuzsanna, építész

11. Műkertváros-Rendőrfalu: Tancsa János, politológus

12. Kisfái-Matkó-Kiskertváros-Szeleifalu: Gyuris Dávid, vállalkozó

13. Kadafalva (nincs még jelölt)

14. Katonatelep: Szentgyörgyi Tibor Viktor: gépészmérnök

Lesznek még jelöltek

Mint arról beszámoltunk, a szövetségből kivált a Jobbik és a Momentum, utóbbinak országos határozata van arról, hogy nem működnek együtt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval (DK). A két párt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalommal összefogva indít képviselőket, polgármester jelöltjüket, egy teológus személyében, még nem mutatták be hivatalosan.

A Szövetség korábbi vezéregyénisége, Dobos József is kivált a csapatból és megalapította a Civil Összefogás Városunkért Egyesületet, amely szintén minden körzetben indít jelölteket, illetve van polgármesterjelöltjük is egy jogász személyében.

A Fidesz-KDNP alig változtat a győztes csapaton, polgármesterjelöltjük Szemereyné Pataki Klaudia, jelenlegi polgármester, a képviselőik nagy része újrázni fog, új jelöltjük: Siklódi Levente: Petőfiváros-Felsőszéktó, Zsámboki Angéla, Széchenyiváros, Gál Zsombor, Széchenyiváros, Tihanics Tibor, belváros, Tóth Attila, Vacsiköz.