Konstruktív fórumot tartott Dobos József

2024 már 13
Megosztás

Élénk eszmecserévé alakult Dobos Józsefnek a 6. számú választási körzet független képviselőjének lakossági fóruma szerdán este a Móra Ferenc Általános Iskolában. A városatya  a jövőbeni fejlesztési tervekről beszélt,  valamint megvitatták a térség visszatérő problémáit.

- Tisztába kell tenni a Forradalom utcai közösségi tér kérdését, azért vagyunk itt, hogy mindent átbeszéljünk ezzel kapcsolatban és tisztázzuk a félreértéseket - mondta a képviselő. Az első és legfontosabb, hogy ez a közösségi tér még tervezési szakaszban van, éppen ezért szeretném minél jobban bevonni a térség lakosait, hogy mindenki számára kielégítő és örömteli beruházás jöjjön létre. Elmondta: lesz benne kert, kutyafuttató és lesznek benne családi rendezvények megtartására alkalmas felszerelések. 

További félreértés - tette hozzá: nem lesznek tűzrakóhelyek. Hangsúlyozta: a miniszínpadon nem lesz diszkó és más zajos rendezvények.

- Mi a garancia, hogy a későbbiekben nem lesznek itt olyan rendezvények, amelyek zavarni fogják a lakók nyugalmát? - kérdezte egy hölgy.

Dobos József garanciát ígért arra, hogy amíg ő ennek a térségnek a képviselője, addig nem lesznek ott nagyszabású zenés rendezvények. Megjegyezte: a közösségi tér nem alkalmas ilyen rendezvényekre.

- Akkor miért kell színpad? - kérdeztek vissza.

A képviselő azt mondta: ez nem egy nagy színpad, hanem egy kis emelvény a kivetítő projektor tartóját bele lehet tenni, mert azt nem lehet a földbe szúrni. Hozzátette: ezekre a rendezvényekre nála lehet jelentkezni a Pákozdi csata utcai irodájában.Volt aki látványtervet szeretett volna látni, volt olyan, aki egy felelős személy megnevezését szerette volna tudni, hogy kinek kell szólni, ha a közösségi teret nem megfelelően használják.

- Lesz ilyen személy, ha minden kialakul - mondta Dobos képviselő, de még nagyon az elején tartunk.

- A lényeg, tette hozzá, hogy legyen egy szép, virágos közösségi hely, ahol egy családi rendezvényt meg lehet tartani, esetleg egy focimeccset megnézni kivetítőn, és közben megismerni egymást. Hozzátette: Budapesten jól működik, igazi közösségi építő ereje van.

A közösség tér a mienk, mi szervezzük bele a programokat

Egy idős hozzászóló elmondta: több évtizede lakik az Akadémia körúton, még a kispiaci rendezvények sem zavarják, de az, hogy egy családi rendezvényekre alkalmas hely lesz, ezt mindenképpen ünneplik

Többen felvetették a hajléktalanok, vagy a garázda fiatalok távol tartásának a lehetőségét. A képviselő válaszában elmondta: természetesen szeretné bekeríttetni majd  a közösségi teret.

Többen felvetették: szeretnének helyszínt javasolni majd a fabútoroknak, a padoknak, a kis színpadnak.

Dobos József ígéretet tette, ha eljön az ideje, akkor ott is lesz majd egy fórum, ahol közösen megbeszélhetik a lehetőségeket.

Áramkimaradások, földutak

Kossuth TSZ-faluban élő lakosok szóvivője arra panaszkodott, hogy szinte naponta van áramszünet, ami tönkre fogja tenni az elektromos készülékeiket. Hozzátette: kiderült, túl kicsi a trafó és nem bírja el az áramterhelést.

Dobos József válaszában azt mondta: ez nem önkormányzati feladat, az áramszolgáltató felelőssége. Annyit ígért, hogy a jogászaival megvizsgáltatja ezt a helyzetet.

A Nyíri út folytatásának következő fejezete a járda és a buszjárat

Elmondta: Folyamatos a földutak gléderezése, felújítása, kérte, hogy szóljanak, van e valahol elmaradás, de nem volt ilyen jellegű visszajelzés. Felsorolta a buszmegállófelújításokat, majd rátért a Nyíri út folytatásának további lépéseire. Befejeződött az útszélesítés, már csak a járdaépítés van soron, amit jelentősen nehezítenek a közműkiváltások. Ennek befejezését követően viszont már lehet tárgyalni a Kecskeméti Közlekedési Központtal egy buszjárat beindításával kapcsolatosan abban a térségben is.

Autók és az ellenjelölt

Pákozdi Csata utcából egy lakos elmondta, hogy rendszeresen szeretne ilyen fórumot, ahol meghallgatják őket. Dobos erre azt mondta, a Covid miatt elmaradoztak a rendszeres fórumok, csak képviselői fogadóórákat tartott, de szeretne ha minden visszatérne a régi mederbe. Egy másik lakos arra panaszkodott hogy a Böbe fagyizónál beparkolnak a zöldfelületre, amely tele van e miatt nyomvályúval, tönkre téve vele a növényeket. 

- Ide több ellenőrzés kellene, mondta, és folyamatos fellépés a zöldfelületen parkolás visszaszorítására.

Újra lesznek rendszeres fórumok

Dobos képviselő szerint ez a lakótelep a 70-es években épült, elvétve volt autó, ma meg átlagosan két autó van családonként, ez nagy teher a körzetnek, de az egész városnak is.

A képviselő hellyel kínálta választási ellenfelét, Zsámboki Annát

A fórumon váratlanul megjelent Zsámboki Anna a Fidesz-KDNP körzeti jelöltje is.

Dobos képviselő hellyel kínálta, de Zsámboki Anna nem kívánt  leülni. Azt mondta, csak kíváncsi a fejlesztésekre, ugyanis ő zöldít a Széchenyi városban, miközben Dobos úr betonozik. 

Dobos József ezt visszautasította, hozzátette:  ő a lakossági igényei szerint, a jogszabályok betartásával fejleszt már hosszú évek óta.