Másfél milliárdos MARS beruházás Csongrádon

2017 júl 10
Megosztás
MARS gyár Csongrádon

Még idén mintegy másfél milliárd forintos beruházást hajt végre a MARS Kisállateledel Gyártó Kft. Csongrád-Bokroson. A társaság új gyártósorokat telepít és 900 főre növeli munkatársai létszámát. 

A bokrosi gyáregység 1993-as alapítása óta igazi sikertörténet a térségben. Az elmúlt húsz év folyamatos nagy volumenű fejlesztései, beruházásai a gyártócégek európai élvonalába emelik a MARS bokrosi gyárát. Most olyan újabb gyártósorok telepítését tervezi a cég, amelyeken a kisállateledel gyártás legmagasabb minőségű termékeit, mint a Denta Stix vagy a Denta Flex fogják gyártani, melyek a kutyák fogállapotának javítását hivatottak segíteni.

A beruházás hatására 70 fővel bővül a munkatársak száma, így a MARS már 900 embernek biztosít közvetlenül biztos megélhetést a térségben. De nemcsak a saját munkatársi létszám nő, hanem fejlesztik a beszállítói kapacitást is, ezzel is további új munkahelyeket teremtve. A beruházás során a vállalat helyi munkaerőt vesz igénybe, számít a térségben található magas szintű mérnöki és kivitelezési szaktudásra is. 

A Marsra jellemző erős vállalati kultúra, az 5 alapelv (Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság, Szabadság) a mindennapi munka alapját képezi. A Mars vállalat nem dolgozókat, hanem munkatársakat foglalkoztat, és bátorítja őket arra, hogy saját ötleteikkel járuljanak hozzá a munkakörülmények folyamatos fejlesztéséhez. 

- Tudatosan foglalkozunk a munkatársi elkötelezettséggel, idén már 14. alkalommal mérjük fel, hogy mennyire elégedettek munkatársaink és hol van lehetőség a jobbításra. Az előző évek eredményei azt bizonyítják, hogy az elkötelezettség évről évre egyre erősebb. A munkatársak szeretnek a MARS-nál dolgozni, mi pedig nekik köszönhetjük folyamatos sikereinket  – mondta Szabó Gábor gyárigazgató. 

Ez a magas fokú elkötelezettség nem csak Bokroson van jelen, hanem Európa-szerte, amelyet az is bizonyít, hogy a Mars két egymás után következő évben is – 2016 és 2017 – elnyerte az Európa legjobb multinacionális munkahelyének járó díjat. A több, mint százéves múlttal rendelkező vállalat, mely a mai napig családi tulajdonban van, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legjobb munkakörnyezetet biztosítsa minden munkatárs számára.

A MARS VÁLLALATRÓL

A Mars egy globális családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt. A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat olyan világszerte ismert és kedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s®, a SNICKERS®, a TWIX®, a MILKY WAY®, a DOVE®, a PEDIGREE®, a ROYAL CANIN®, a WHISKAS®, az EXTRA®, az ORBIT®, a 5™, a SKITTLES®, az UNCLE BEN’S®, a MARS DRINKS és a COCOAVIA®. Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek például a BANFIELD® állatkórházak. A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen. A Mars Öt Alapelve – Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság – több mint 85 000 munkavállalót inspirál mindennap az értékteremtésre és a növekedésre, amelyre igazán büszkék lehetnek.

A Mars Magyarország széles termékpalettával rendelkezik, kínálatában a többi között a PEDIGREE®, a WHISKAS®, az ORBIT®, a MARS®, a SNICKERS®, a DOLMIO® és az UNCLE BEN’S®is megtalálható. A vállalat budapesti kereskedelmi egysége több mint 100 munkatársat foglalkoztat, Csongrád-Bokroson épült állateledelgyárukban pedig több mint 800 munkatárs dolgozik. A gyár évente 150 ezer tonna állateledelt exportál a világ 25 piacára Európában és világszerte.  

További információk a www.mars.hu oldalon, valamint a  Facebookon, a Twitteren, a LinkedInen, az Instagramon és a YouTube-on.