Meghirdették a Magyarország Tortája versenyt

2017 okt 16
Megosztás
Balatoni mogyorós habos

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2018-ra is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal együttműködve a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt.

A pályázatok továbbra is nyitottak, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyekre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését a szervezők nem fogadják.

A részletes versenykiírások az ipartestület honlapjáról a nevezési lapokkal együtt letölthetők (www.cukraszat.net).

A nevezési határidő 2018. január 8., a Magyarország Cukormentes Tortája verseny nevezési határideje: 2018. január 19.

A Magyarország Tortájának első zsűrizési körét az Ipartestület tervei szerint a SIRHA Budapest kiállítás keretében tartja, 2018. február 9-én, élőben, a szakmai közönség előtt. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenymunkák értékelését a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják, ám az értékelt termékek benevezőit sem a zsűri, sem a közönség nem ismeri, a készítők kilétét csak engedélyükkel hozzák nyilvánosságra.

Amennyiben 30 tortánál több nevezés érkezik, 2018. január 15-én és 16-án előválogatást tartanak, a későbbiekben meghatározott helyszínen, az ekkor kiválasztott 30 torta jut be a február 9-i zsűrizésre.

Képünkön az idei országtorta, a Balatoni Habos Mogyoró, fotó: sutichef.hu