Pályázatból létesül termelői piac, óvoda Kiskőrösön

2018 feb 13
Megosztás
kiskőrösi piac

Rideg László — a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke — járási fórumának második állomása Kiskőrös volt, ahol a környező települések vezetőivel az önkormányzatoknak kiírt pályázatokról és az ezekkel kapcsolatos problémákról, a felvetődő kérdésekről tárgyalt.

A találkozó helyszínén a rendezvényt fogadó város polgármestere Domonyi László köszöntötte az egybegyülteket.

- Nagyon örülünk annak, hogy Kiskőrösön az önkormányzat által beadott pályázatok nyertek - mondta. Már csak a szerződéseket kell aláírni, erre 1-2 héten belül sor kerül és utána kezdődik az érdemi munka - tette hozzá. 

Hangsúlyozta: Kiskőrösön két nagy projekt áll legközelebb a szívemhez, az egyik az óvoda fejlesztése, amire óriási szüksége van a városnak. Azt látjuk, hogy a városban egyre több gyermek születik, ezért ellátásukat meg kell oldanunk bölcsődei és óvodai szinten. A másik nagyon fontos dolgunk a kistermelői piac kialakítása. Azt gondolom, hogy Kiskőrös kellően nagy város már ahhoz, hogy megérdemeljen egy modern, fedett termelői piacot, hiszen erre az igény óriási. A piac korszerűsítését, bővítését a mostani kistermelői piac mellett levő használaton kívüli kereskedelmi áruházban és annak környezetében tudjuk megvalósítani - mondta.

A projekt keretében a meglévő piac elbontásra kerül, parkolókat építenek, a meglévő csarnok teljes körű átalakítása várható. A tervek szerint 8 nagy és 40 kis elárusítóhely jön majd létre, valamint 85 külső elárusító helyet fognak kialakítani.

Az egyeztető fórum végén a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a következő gondolatokkal búcsúzott:

- A Kiskőrösi járásban is szinte az összes önkormányzatoknak kiírt pályázat nyertes lett. A megyében a polgármesterekkel történő megbeszélések, egyeztetések is arra irányulnak, hogy a pályázatok megvalósításával kapcsolatos kérdésekre is választ adjunk, illetve a problémákat a megyei önkormányzat szakmai segítségével orvosoljuk. A polgármesterek nyitottak az együttműködésre és ez a mi dolgunkat is megkönnyíti.