Roncsautókat szállított el a Kecskeméti Városrendészet

2018 feb 14
Megosztás
roncsautó elszállítás

A KRESZ értelmében a főútvonalon tilos, mellékútvonalon pedig közterület-használati engedély nélkül legfeljebb 10 napig szabad tárolni a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet. 

A Városrendészet munkatársai folyamatosan és kiemelten kezelik a közterületen elhelyezett üzemképtelen, hatósági jelzés nélküli gépjárművek felderítését. Ezek a gépjárművek ugyanis nem csak a környezetet szennyezik, vagy az adott terület képét rontják – de adott esetben indokolatlanul parkolóhelyeket foglalnak el, sőt balesetveszélyesek is lehetnek.

A közterület-felügyelők az üzemképtelennek minősülő gépjármű szélvédőjére értesítést helyeznek el. Amennyiben a gépkocsi tulajdonosa a megadott határidőig nem köt közterület-használati szerződést, vagy a járművet a közterületről nem távolítja el - úgy a Kecskeméti Városrendészet a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet a közterületről elszállíthatja. 

Az elmúlt évek tapasztalata alapján megállapítható, hogy az esetek többségében a figyelmeztetést követő pár napon belül a gépjármű tulajdonosa – illetve annak üzembentartója - a gépkocsit a közterületről eltávolította. 

Február elején a Városrendészet az alábbi három gépjárművet szállította el közterületről egy - az átmenő forgalmat is zavaró - piros BMW-t a Máriahegy 135. szám elől, egy fehér Skodát a Csaba utca 1. szám alatti épület elől, és egy ezüstszínű Suzukit a Fáklya utca 2. szám elől 

Az elszállítás és tárolás költsége minden ilyen esetben a jármű üzembentartóját terheli.

A Városrendészet ezúton is kéri a lakosságot, hogy amennyiben a lakókörnyezetében feltűnően rossz állapotú, lejárt műszaki érvényességgel rendelkező, vagy forgalmi rendszám nélküli gépjárművet észlel, jelezze azt a 76/503-220, vagy a +36 20/621-5599 telefonszámon, vagy a varosrendeszet@kecskemet.hu email címen.