Szoros meccsen maradt alul a KTE-Duna Aszfalt

2017 okt 15
Megosztás

Az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban a Sopron akarata érvényesült.

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC 72-76 (19-20, 19-13, 13-21, 21-22)

KTE: Pongó Má. -, Thompson 13/3, Derasimovic 20/3, Dramicanin 21/9, Karahodzic 11. Cserék: Pongó Ma. -, Witmann 7/3, Molnár -, Fülöp.

Sopron: Duvnjak 16/6, Greene 9/3, Dénes 2, Zagorac 18/6, Watkins 11. Cserék: Mészáros 4, Autrey 12/3, Tóth G. -, Takács 4.

Jobban kezdte a találkozót a Sopron, Watkins kiváló teljesítményt nyújtott a palánkok alatt. Greene hármasa után 10-6-ra vezettek a vendégek, de nem hagytuk magunkat. Karahodzic kezdett belemelegedni a játékba, vezérletével felzárkóztunk, a negyed végén viszont még így is a Sopron vezetett (19-20).

A második etapban már mi irányítottuk a játékot, Thompson kosara után 25-22-re vezettünk. Derasimovic tripláját követően alakult ki a legnagyobb differencia a két csapat között, ami kitartott a nagyszünetig, 38-33-at mutatott az eredményjelző a tizenöt perces pihenő alatt.

15-2-es futással kezdte a második félidőt az SKC, Zagorac és Watkins tarthatatlannak bizonyultak. Egészen a huszonnyolcadik percig kellett várni, mire elkezdtük a felzárkózást, Thompson és Dramicanin is a helyére küldtek egy-egy távolit, három pontra jöttünk fel a negyed végére (51-54).

Karahodzic duplája után végre megvolt a hőn áhított vezetés (62-60), de a soproniak egyből reagáltak, Zagorac büntetői után háromegységnyi előnyük volt (65-68). Dramicanin triplájával egyenlítettünk, de jött a válasz Duvnjaktól (68-71), ráadásul Autrey is eredményes volt (68-73). Derasimovic büntetői után visszajöttünk két pontra, ám ennél többre már nem futotta, végül 76-72-es győzelmet aratott a Sopron.

Forray Gábor: -Gratulálok a Sopronnak! Számítottam arra, hogy egy szoros mérkőzést játszunk, de bíztam a győzelemben. A hibáinkat rendre kihasználta a Sopron, bementek az extra dobásaik, mi pedig a végjátékban gyermeteg hibákat követtünk el. Az első félidőben nagyobb előnyt kellett volna kialakítanunk, a harmadik negyedet pedig kritikán aluli játékkal kezdtük el, a saját dolgunkat nehezítettük meg. Bízom benne, hogy a következő fordulóban tudunk javítani.

Rastko Dramicanin: Ez már a második olyan meccs volt, amikor szoros végjátékban kaptunk ki, talán balszerencsénk volt. Remélem, hogy ez volt az utolsó ilyen és jobb formába lendülünk.

Váradi Kornél: Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk. Büszke vagyok a játékosaimra, a korábbi hibáinkat sikerült kijavítani. Talán elindultunk a helyes úton, nagyon komoly meccs vár ránk a Kaposvár ellen. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Váradi Kornél: Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk. Büszke vagyok a játékosaimra, a korábbi hibáinkat sikerült kijavítani. Talán elindultunk a helyes úton, nagyon komoly meccs vár ránk a Kaposvár ellen. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Mészáros Máté: Nagy öröm volt számomra, hogy újra Kecskeméten játszhattam, örülök a győzelmünknek. Érvényesült az a mondás, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Jó úton haladunk, sokat kell még dolgoznunk, de talán az előző két vereséget sikerült korrigálnunk. Sok sikert kívánok a KTE-nek!