ÚJ KÉTCSOPORTOS BÖLCSŐDE ÉPÜL KADAFALVÁN

2024 már 28
Megosztás

Magyarország Kormánya által a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv alapján az RRF-1.1.2-2021 kódszámmal közzétett,,Bölcsődei nevelés fejlesztése" felhívás keretében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 419.999.999 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesül, mely támogatás mértéke 100 százalék.

A felhívás célja olyan beruházások támogatása, mely a gyermekek számára napközbeni elhelyezést biztosító intézmények kapacitásainak és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének továbbfejlesztését szolgálja.

A fejlesztés eredményeként a szakmai előírásoknak mindenben megfelelő intézményi környezet és eszközháttér alakul ki Kecskemét-Kadafalván, mely elősegíti a magas színvonalú gondozási-nevelési tevékenység ellátását, ezen keresztül pedig minden kisgyermekre és családjára kiterjedő prevenciós tevékenység erősítését. A kecskeméti városi bölcsődei férőhelyek számának bővítése elősegíti a 3 év alatti gyermeket nevelő 25-49 éves nők foglalkoztatási rátájának növelését, munkaerőpiaci részvételük erősítését, valamint a munkaerőhiány helyi csökkentését. A projektgazda emellett közvetlenül is hozzájárul mind a munkahelyek megtartásához (az építkezés fázisában munkát ad az építőipari cégeknek), mind pedig a munkahelyteremtéshez (várhatóan 8 új, teljes munkaidős munkahely létrehozása a bölcsődei feladatellátáshoz kapcsolódóan).

A tervezett beruházás eredményeként Kecskemét Kadafalva városrészében 100%-os önkormányzati tulajdonú, jelenleg beépítetlen építési telken (Boróka utca 6., hrsz.: 11747) létrejön egy bölcsődei ellátás céljára alkalmas, két gyermekszobát magába foglaló (összesen 28 férőhelyes), új, energiahatékony 345,57 m2 bruttó alapterületű, 3,08 m magasságú akadálymentes bölcsődei épület egy 62,12 m2-es fedett terasszal. Kialakításra kerül továbbá egy játszóudvar, amely lehetőséget biztosít a kora gyermekkori mozgásfejlesztés megvalósítására.

A terveknek megfelelően kiépül a hatályos jogszabályokban előírt számú akadálymentes parkoló-férőhely, emellett kialakításra kerül további 5 parkoló és 4 kerékpártároló.

A tervezett új, energiahatékony kétcsoportos bölcsőde épületének tervezése során érvényesítésre kerültek az energiahatékonyság biztosításával kapcsolatos elvárások, a felhívásban megfogalmazottak szerint.

A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek.

További információ kérhető:

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Telefon: 06 76 513 513 

Email: palyazat@kecskemet.hu