Vádemelés az ismerősét kirabló férfi ellen Baján

2017 dec 11
Megosztás

A Bajai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves bajai férfi ellen, aki 2017. augusztus 30-án este Baján megverte és kirabolta egy ismerősét.

A 23 éves vádlott 2017. augusztus 30-án este Baján egy élelmiszerüzlet előtt találkozott egyik ismerősével, egy vaskúti férfivel. A vádlott egy korábbi üzlet miatt az ismerőssel szándékosan szóváltásba keveredett és minden ok nélkül pénzt, 1.500-2.000 forintot kezdett követelni tőle.

A sértett azonban nem adott pénzt, ezért a vádlott a pénz megszerzése érdekében tenyérrel meglökte a sértettet, miközben azzal fenyegette, hogy ha nem adja oda a pénzt, akkor el fogja verni. A vádlott ezután egyszer ököllel állon is ütötte ismerősét. A sértett védekezésként visszaütött, de a vádlott nem adta fel és kétszer a sértett felé rúgott.

Az ismerős megpróbált kitérni, hátrált és közölte, hogy nincs nála pénz. A vádlott ekkor átkutatta az erőszak hatása alatt lévő sértett nadrágjának zsebeit, és a jobb első zsebből kirángatta a sértett 500 forint értékű műbőr pénztárcáját. Miután a pénztárcát megszerezte, a vádlott azonnal átnézte, de abban mindössze 10 forint aprópénz és a sértett iratai, bankkártyája volt.

A vádlott nem fogadta el, hogy a pénztárcában nem talált elég pénzt, ezért erőszakos hangon tovább követelőzött. A tárcát ledobta a földre és jobb ököllel ismét megütötte a sértett fejét, majd kétszer bal oldalon bordatájékon rúgta. Mivel több pénzt nem tudott szerezni, a vádlott felvette a földről a pénztárcát és a helyszínt elhagyva egy sörözőbe ment.

A rendőrök még aznap, rövid idővel a rablás után a sörözőben fogták el, majd őrizetbe vették a vádlottat. Az egyenruhások az elrabolt tárcát lefoglalták és visszaadták a sértettnek, így a kár megtérült. A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A többszörösen büntetett, különös visszaeső vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, vele szemben az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.