Vádemelés egy koszovói drogcsempész ellen Kecskeméten

2017 aug 18
Megosztás

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 26 éves koszovói férfi ellen, aki 2016. március 10-én este egy busz utasaként jelentős mennyiségű kannabiszt akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni, de a hercegszántói határátkelőnél elfogták és a drogot lefoglalták.

A koszóvói férfi egy falubelijével 2016. március 7-én utazott Koszovóból Belgrádba, ahol egy közös ismerősük lakásán szálltak meg. A vádlott útitársa és a közös ismerős rávették a vádlottat arra, hogy egy hátizsákban drogot csempésszen Magyarországon át az ausztriai Salzburgba.

A tervnek megfelelően a belgrádi ismerős március 10-én egy távolsági buszra jegyet foglalt a vádlottnak Belgrádtól Salzburgig. A jegy árát az ismerős fizette ki. A vádlott 16 óra 30 perc körül szállt fel a buszra egy hátizsákkal, melyben 12 csomag kábítószer volt.

A busz 22 óra 10 perckor ért a hercegszántói határátkelőhöz. A vámvizsgálat során a busz csomagteréből előkerült a vádlott hátizsákja, benne a droggal, melyet a vámosok lefoglaltak. A több mint 5 kg tömegű drog kannabiszt tartalmazott, melynek hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A kábítószercsempészt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a vádlott még indulás előtt marihuánát fogyasztott.

A főügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.