Csúszik a kecskeméti kórház parkolóberuházása

2020 jún 24
Megosztás

Egyelőre nem lehet tudni mikor folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház parkolóházának a kivitelezése. 

A múlt év végén megkezdődtek az előkészületi munkálatok, majd lezárták a Nyíri úti gyalogosforgalmat, márciusban azonban a kivitelezést felfüggesztették, de ennek okáról - hiába kértük - sem a kórház, sem a kivitelező nem adott eddig tájékoztatást.

Mint ebben a cikkünkben korábban beszámoltunk: a kecskeméti kórház állami fenntartója a múlt évben pályázatot írt ki a Nyíri út-Csabay Géza körút találkozásánál egy parkolóház építésére, valamint a terület rendezésére. A pályázatot a VER-BAU Parking Kft. nyerte el. A tervek egy három szintes, 382 férőhelyes parkolóházat tartalmaznak, amelynek földszintjén különböző kiskereskedelmi üzletek létesülnek, sőt az önkormányzat kisebbségi hozzájárulásával a kivitelező egy körforgalmat is épített volna a Nyíri úti kereszteződésbe. A tervek szerint a létesítményt ez év végén adták volna át.

A kecskeméti ellenzék - élükön Király Józseffel - nem bánt kesztyűs kézzel a tervezett beruházással. De ez volt a kisebbik probléma. A gondok akkor kezdődtek, amikor a tervek nem kapták meg a Plázastop-törvény alóli felmentést. A jogszabály szerint ugyanis 400 négyzetméter feletti kereskedelmi építmények csak egy különleges közigazgatási eljárás keretében kaphatnak építési engedélyt. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a zöld utat - országos hatáskörrel - a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője adja meg. A debreceni grémium (Plázastop Bizottság) viszont nem járult hozzá, hogy a Domb Áruház, valamint az Akadémia körúti Univer ABC között üzletet létesítsen egy multinacionális kereskedelmi lánc. 

A terveket és a koncepciót így át kell dolgoznia a VER-BAU Parking Kft.-nek, addig pedig kivitelezés sincs.

A labda tehát még mindig a Debrecenben pattog, erről tanúskodik a VER-BAU Kft. ma adott válasza is, miszerint:

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház parkolóházának kivitelezése az előkészületi munkálatokat követően előreláthatólag hamarosan megkezdődhet. A szükséges nyolcból hét szakhatóság hozzájárulását megkapta a projekt, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szakhatósági hozzájárulásának a megszerzéséhez azonban a koncepció meghatározó elemeinek átdolgozása szükséges, amely rövidesen elkészül. Az elmúlt időszak az élet minden területére hatással volt, köszönjük a lakosság türelmét.”