Emlékezés Farkas “Csiperó” Gábor főtéri törzsasztalánál

2017 szep 10
Megosztás

A Farkas Gábor Asztaltársaság alapítói szeptember 9-én, szombaton délután nemrég elhunyt barátjuk kedvelt beszélgető- és találkozóhelyénél, a főtéri Delicatesse Eszpresszó teraszán gyűltek össze. A Csiperó Egyesület atyja barátainak egy csoportja a Radó Vilmos passzázs bejáratánál Szilágyi Áron zenész és gyűjteményvezető dorombjátékát hallgatták meg.

A Delikát helyiségében a kezdeményező házigazda , Garaczi András leplezte le a legendás fotók egyikét, amelyet Bahget Iskander ajándékozott erre a célra. A szervezők nevében dr. Kriston Vízi József társelnök mesélt arról, hogy az emlékfal közös ötlete csaknem tíz évvel korábbra nyúlik vissza, amikor először a legendás örökös színidirektor, Radó Vilmos emlékére helyeztek el fotót, majd Gyólay Viktória és Fekete Tibor portréi következtek a sorban. „Nem tudni, van-e ilyesféle rangsor, de az biztos, hogy mától a Delikát is feliratkozott az egy főre eső díszpolgárokat és érdemes művészeket egyaránt megörökítő rangos vendéglátóhelyek listájára!”,- mondta kesernyés tréfaként a régi barát és alapító társ. Farkas Gábor színes fotója és emlékasztala a főtér felé eső oldalon kapott helyet, kedves „agórájának” közvetlen közelében.  

Az emlékleplet a jelenlévők kézjegyükkel is ellátták s azt az Európa Jövője Egyesület relikvia-gyűjteményében helyezik el.

Fotók. EJE Archívum