Gyökeres változások előtt a kecskeméti Fidesz

2019 júl 5
Megosztás

Ellenzék nélkül is komolyan veszi a választásokat a Fidesz kecskeméti alapszervezete. Bár ellenfél még nyomokban sem látszik a zűrzavarban, a kor kihívásainak megfelelően egy új, megfiatalított, főként női jelöltekkel megtűzdelt csapattal szeretné tovább építeni a várost Szemereyné Pataki Klaudia.

Szerepét mellesleg az ellenzék is kiemelte az utolsó érdemi képviselő-testületi ülésen júniusban, mondván, nem csak második aranykorát éli Kecskemét, de egyben boldog békeidők is köszöntöttek a városra és ebben a társadalmi kiegyezésben kulcsszerepe van annak, hogy a polgármester nő.

Női mivoltát és annak várospolitikai fontosságát az ellenzék is elismeri

Ennek okán személyeskedésektől mentes, tisztességes kampány ígértek.

Hisszük, ha látjuk, mondhatnánk, de addig is csütörtökön este a Fidesz tagság előtt hivatalossá vált, hogy az országos elnökség is elfogadta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester-jelöltségét. Innentől kezdve az ő javaslata alapján kell elfogadnia a helyi pártvezetésnek, kik indulnak az októberi helyhatósági választáson.

Máris megkezdődtek a találgatások, a félinformációk arról, melyik képviselőt biztosan nem látjuk már ősszel a képviselő-testületi üléseken. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Nemcsik Mátyás, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője úgy fogalmazott, hogy a polgármester asszony több körzetben is változást tervez, így számos új jelölt méretteti meg magát az őszi választásokon, de neveket majd csak július végén — amikor az elnökség azt elfogadta  — mondhat.

Öt éve ez volt a csapat, mára több a kihívás és a feladat, új arcok jönnek.

A matematikai értelmező szótár szerint a számos több, mint néhány, a néhány viszont legalább három, tehát háromnál biztosan több képviselőt fog lecserélni Szemereyné. A kérdés persze kiket: annyi már korábban is világos volt, mivel a 15 körzetből 14 lett, hogy a törölt körzet képviselője, Kovács Ferenc automatikusan kiesett a jelöltek sorából. A másik kieső, Mák Kornél, aki a KDNP helyi elnöke, de ő a következő ciklusban a Bács-Kiskun megyei képviselő-választáson indult és várhatón a megyei közgyűlésben jut vezető szerephez. A KDNP-nek egyébként még van két képviselője a frakcióban — Leviczky Cirill és Pászti András, akiket információink szerint újra jelölni szeretnének a kereszténydemokraták. A maradék helyekért folyik tehát a harc és van néhány képviselő, akinek az öt éves közösségi munkabizonyítványa bizony nem túl fényes. 

Szerintem név nélkül is tudjuk, akárcsak ők maguk, hogy kik azok.

Hozzászólások

67. éve ebben a városban élve igen csodálkozom a politikusokon. Még a hatalmon levőket meg is érteném, ha el nem is fogadom,de az úgy nevezett, és nem is "jellemezhető"ellenzék már maga a tragédia.Ennyi pénz ennek a városnak soha nem volt ígérve, állítólag jó része meg is érkezett. Ennyi- néhány épület felújítás, stb.- még a modern megyeszékhelyek programok nélkül is megvalósult anno, még EU támogatás, meg iparűzési adó, gépkocsi adó, meg a fene tudja mi minden nélkül.
Na persze ha nincs látható ellenzék, senki nem keresi a választ.A láthatatlan, meg megkapja az urak asztaláról a maradékot.Jó étvágyat!/együtt mennek majd gyomosmosásra az urak/