Házkutatás zajlott Vancsura képviselőnél

2022 május 18
Megosztás

Május 17-én, kedden, összehangolt akció keretében házkutatást tartott a Készenléti Rendőrség Dr. Vancsura István, kecskeméti önkormányzati képviselő lakhelyén, valamint a belvárosi ügyvédi irodájában.

Ezt követőn magukkal vitték a képviselőt, aki azóta telefonon elérhetetlen. Információnk szerint Vancsura képviselő ügyében hivatali vesztegetés bűntettében zajlik eljárás, más információk szerint a jelenleg zajló pénzügyminisztériumi korrupciós botrányban tűnt fel a neve, de az esetleges szerepéről egyenlőre nem tudni semmit.

Annyit sikerült kiderítenünk, hogy a büntetőeljárás  Központi Nyomozó Főügyészségen zajlik.

Kovács Katalin főügyészségi szóvivő lapunknak annyit mondott: a büntetőeljárás eredményessége érdekében az ügyről jelenleg nem adható tájékoztatás.

Vancsura képviselő így nem lesz ott a csütörtöki Jogi és Ügyrendi bizottsági ülésen, amelynek elnöke, ezért a helyettesítéséről az önkormányzatnak kell gondoskodnia.

Mint ismert: Vancsura István a Momentum képviselője volt, majd miután összeveszett párttársával, Bodrozsán Alexandrával, kilépett a pártból (a párt szerint kizárták).

Jelenleg az ezer sebből vérző Szövetség a Hírös Városért Egyesület független képviselője.