Jogerős a Silver-kidobók letartóztatása

2022 dec 14
Megosztás

A karácsonyt és a szilvesztert már biztosan előzetes letartóztatásban tölti a Silver Disco két volt két kidobója, mert másodfokon is jóváhagyták a a 30 napos előzetes letartóztatásukat. 

A gyanú szerint a két férfi: a jelenleg 47 éves N. Tamás és a most 49 éves V. Lajos,  2000 október 1-én hajnalban, eszméletlen állapotban a sínekre tettek egy korábban még szórakozó 24 éves kecskeméti fiatalembert, aki később, a felette elhaladó vonat által halálos fejsérülést szenvedett.

A nyomozás két éve kezdődött, amikor a kidobók főnöke - egy más ügyből kifolyólag - a letartóztatása alatt információkat szolgáltatott ebben a lezárt ügyben, amely korábban kizárta az idegenkezűséget. (Arról nincsenek információk, hogy miért hallgatott húsz évig.)

Az akkori orvosszakértői vizsgálat szerint a fiatalembert nem bántalmazták, hanem az ittasága miatt, önszántából feküdt a sínek közé.

A 2020-ban a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyek Osztályán újraindult eljárásban exhumálták a fiatalember holtestét, amely során a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológus szakértő együttes vizsgálata azt állapította meg, hogy az áldozat koponyáján, a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte, vagyis bántalmazták.

A két volt kidobó tagadta a gyanúsítást, miszerint előre kitervelten, aljas indokból emberölést követtek volna el, ezért  megfellebbezték a Kecskeméti Járásbíróság nyomozati bírójának határozatát, az ügy így került másodfokra. 

Mivel a két kidobó vélhetően végrehajtó volt az ügyben, a minősítés alapján további gyanúsítások is várhatók.

Ha beigazolódik, hogy az igazságügyi szakértők véleménye téves volt, ellenük már az elévülés miatt nem indulhat büntetőeljárás.