Jogos a lakók aggodalma a parkolóépítés miatt

2019 nov 29
Megosztás

Nemrégen közöltünk cikket arról, hogy a VER-BAU Parking Kft.  nyerte le a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyílt beruházási pályázatát, amely alapján egy három szintes parkolóházat épít a Nyíri út - Csabay Géza körút kereszteződésénél. A beruházás előzménye az, hogy megszűnik a jelenlegi kórházparkoló, ezért az egészségügyi intézmény területén, két helyszínen, összesen 213 parkolót alakítanak ki, amelyek a parkolóház átadását követően is működni fognak.

Mindezekkel kapcsolatban az alábbi levelet kaptuk Nemcsik Mátyás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőtől:

“Tisztelt szerkesztőség!

A Széchenyivárosnak régi problémája oldódik meg a közeljövőben azzal, hogy új parkolóház épül a jelenlegi Nyíri úti külső parkoló helyén. A körzet önkormányzati képviselőjeként üdvözlöm a beruházást. Továbbá örülök annak is, hogy együttműködésben az önkormányzattal elkészülhet a körforgalmi csomópont a Nyíri út - Akadémia krt. - Csabay Géza krt. kereszteződésében.

Sajnálatos azonban, hogy ez az öröm nem lehet felhőtlen. Kecskemét önkormányzata korábban előírta a kórháznak, hogy a parkolóház építésével kieső parkolókat saját területén pótolja. A kórház a belső parkolók helyének kiválasztásáról nem volt köteles egyeztetni az önkormányzattal. Így csak a közelmúltban, utólag tudtuk meg, hogy a kijelölt belső helyszín rendkívül közel van a Nyíri úti társasházhoz, ezért az ott lakók tiltakoznak.

A helyszínen járva magam is megállapítottam, hogy a lakók aggodalma jogos. Erről tájékoztattam Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert is. Úgy vélem, a város vezetésének akkor is tudnia kell a konkrét helyzetről, ha abban az önkormányzatnak semmilyen illetékessége nincs.

A polgármester asszony egyetértett a lakók aggodalmával, és kérte a kórház vezetését, hogy ha egyetlen mód van még rá, akkor vizsgálják felül a döntésüket.

Üdvözlettel:

Nemcsik Mátyás

önkormányzati képviselő”