Ki és miként látja Kecskemétet a közgyűlésben?

2024 ápr 18
Megosztás

Elérkeztünk a június 9-i helyhatósági választás előtti utolsó városi képviselő-testületi üléséhez, amelyben kormánypárti frakcióvezető és a megosztott ellenzék vezetője is kifejtette véleményét Kecskemétről, amely szöges ellentétben állt egymással. 

Fekete Gábor, (FIDESZ-KNDP) kormánypárti frakcióvezető röviden összefoglalta a város elmúlt öt éves fejlesztéseit, mind infrastrukturális, mind kulturális, valamint intézményi és a sport területen, továbbá: miniszterek véleményét idézte Kecskemétről, amelyben egybehangzóan az ország és a régió stratégiai központjának, motorjának nevezik. Hangsúlyozta: Kecskemét újra az Aranykorát éli, ezért össze kell fogni mindezen értékek megőrzése érdekében: Ne engedjük, hogy a baloldal szétrombolja mindazt, amit az elmúlt években létrehoztunk. Megköszönte a választók bizalmát és újraválasztásra buzdította őket: Szívvel, lélekkel Kecskemétért! - felszólítással fejezte be a felszólalását.

Király József, a Szövetség a Hírös Városért megmaradt ellenzéki frakciójának a nevében szólalt fel. 

Azért megmaradt, mert mint arról már írtunk: Dobos József múlt évben kivált a frakcióból és megalapította a Civil Összefogás Városunkért Egyesületet, amely minden körzetben állít képviselőjelöltet, valamint polgármester-jelöltjük is van. Továbbá sem a Jobbik, sem a Momentum nem a szövetség zászlója alatt indul a júniusi választáson.

Király képviselő szerint a ciklus elején táplált illúzióik hamar elillantak, hiába mondogatták neki, mennyire jó Kecskemétnek, mert itt a Mercedes új gyára. Miközben épp a cég és beszállítói miatt túlterheltek az útjaink. Hozzátette: a zöldfelületeink pedig gondozatlanok. Véleménye szerint nincs fejlődés a városban és ennek véget kell vetni, a kiutat a szövetség jelöltjei adhatják meg.

Mindenki ártatlan

Ez a kettősség végigkísérte az egész közgyűlést, még ha nem is a napirendhez tartozott, mindenki kibeszélte a sérelmeit. Az ellenzéki Vancsura István, akit újrajelöl a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, pedig egy nagyszabású korrupciós ügyben, pénzmosással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség, az ártatlanságát hangsúlyozta. Miközben az uniós fejlesztési pályázatok elköltése került a felszínre, Fekete Gábor meg is jegyezte, hogy az ártatlanság vélelme nem csak Vancsura Istvánnak, hanem Magyarországnak is kijár, még ha az ellenzéki képviselők rendszeresen feljelentik is a hazájukat az unió hatósági szerveinél.