Komolytalan blöff a polgármester-jelölti vita Kecskeméten

2019 szep 26
Megosztás

Nyílt levélben hívta ki az összellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje, Lejer Zoltán, Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP újrainduló jelenlegi polgármesterét nyilvános vitára. Ebben megjelölte a helyszínt és az időpontot, miszerint a csörtére október 9-én, szerdán 17.00 órakor a Hírös Agóra nagytermében kerülne sor. A gond ezzel csak az, hogy a nagytermet 14 órától már fővárosi Belvárosi Színház stábja foglalta le hónapokkal ez előtt, mert este 19 órakor a Ni csak, ki lakik itt? című kétrészes komédiát adják elő Beleznay Endre és Gesztesi Károly főszereplésével. Megkerestük a Hírös Agóra rendezvényszervezőjét, aki lapunknak elmondta, hogy semmiféle polgármesteri vitáról nincs tudomásuk, ezzel kapcsolatban senki nem kereste őket sem szóban, sem írásban.

Tehát a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jobbikos polgármesterjelöltje - aki mellesleg a választópolgárok kiskorúsításának és gyávaságnak tartja a vita alóli kibúvást - annyira komolyan gondolja e párbajt, hogy meg sem kereste a rendezvényre kinézett ingatlan fenntartóit és illetékeseit, arról nem is beszélve, hogy a lovagiasság szabályai szerint mindig a kihívott fél választja meg a helyszínt.

Íme a kihívó nyílt levele és a kihívott válasza:

Tisztelt Polgármester Asszony!

Nyilvános vitára hívom Önt, hogy programjainkat ütköztessük a demokratikus értékek szellemében. Minden kecskeméti választópolgár érzékeli, hogy október 13-án sorra kerülő önkormányzati választáson két egyforma erősségű politikai közösség mérkőzik meg egymással: a Szövetség a Hírös Városért Egyesület és a Fidesz-KDNP.

A nyílt, szemtől szemben, moderált körülmények között zajló vita segíti a választókat a programok eligazodásában, és az alkalmas polgármester kiválasztásában.

Én a demokratikus vitákban hiszek, vagyis az érvekben és a racionális beszédben a vádaskodások, illetve valótlan állítások helyett. Az érvelő, tényszerű vitától való esetleges kibúvást a demokratikus értékek tagadásának, a kecskeméti választópolgárok kiskorúsításának és gyávaságnak tartom.

Úgy vélem, ahogy én is, Ön is a legjobbat szeretné Kecskemétnek, ezért kihívom Önt egy polgármester-jelölti vitára, ahol sajtó és közönség előtt, moderátor felügyeletével tájékozódhatnak a kecskeméti polgárok.

Javaslom helyszínül a Hírös Agóra nagytermét, időpontként október 9. szerda, 17h-át.

Várom megtisztelő válaszát!

Bízom, hogy Ön is elkötelezett abban, hogy közvetlen módon segítsük a kecskeméti választók informálását a választási döntésük meghozatalában.

Üdvözlettel,

Lejer Zoltán

polgármesterjelölt

Szövetség a Hírös Városért Egyesület"

 

"Tisztelt Lejer Úr!

Köszönöm a meghívást a nyilvános vitára. Október 9-én este biztosan ott leszek, ugyanis a Hírös Agóra nagytermében akkor történetesen színházi előadás van, amelyre jegyet vettem a családommal.

Üdvözlettel:

Szemereyné Pataki Klaudia"