Nem igazol új játékost a Duna Aszfalt - DTKH

2024 már 3
Megosztás

Éppen két héttel ezelőtt játszotta legutóbbi mérkőzését a jelenlegi bajnokságban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Mint azt Ivkovic Stojan, a csapatot irányító szakmai igazgató megjegyezte, fontos időszak ez, hiszen a válogatott Eb-selejtezői miatt beiktatott bajnoki szünet alkalmat adott több, eddig nem éppen jól működő taktikai, vagy szerkezeti feladat javítására.

- Az elmúlt hetekben sok volt a hiányzó a keretben, játszottak olyan mérkőzést, amelyen csak kilenc játékost tudtak beírni a jegyzőkönyvbe. Aktuális a kérdés: most vannak-e hiányzók a keretben?

- Igen, nem is egy játékos, de sajnos ezt kénytelen vagyok megszokni. Kucsera Dániel bokája Szombathelyen sérült meg, Ivkovic Milán pedig szombat óta nem edz a csapattal. Ennek ellenére mondhatom, hogy a bajnoki szünetet megpróbáltuk a legjobban kihasználni, rengeteg edzésünk volt, az erőnléti munka mellett a csapatvédekezésen és a támadási taktikán is sokat dolgoztunk. Két meccset játszottunk két B-csoportos csapat ellen, próbálgattuk meccsszituációban az edzéseken gyakoroltakat. Voltak olyan periódusaink, mintha egyáltalán nem edzettünk volna, aztán jött olyan, amikor minden rendben ment. De a játékosok hozzáállására, igyekezetére nem lehet panaszom.

- Pénteken zárult az átigazolási időszak, több klub még az utolsó napon is cserélt játékost. A csapat helyezése miatt talán érthető lett volna, ha Kecskemétre is érkezik új játékos. Önök nem terveztek hasonlót?

- Természetesen ennek az esélye nálunk is felvetődött, a tulajdonosok, a klub megadta nekem erre a lehetőséget, de eldöntöttem, hogy nem cserélünk. A felelősség az enyém, így van ez már a klub alapítása óta, és én továbbra is azt tartom: rossz játékos nincs, csak rossz edző. Abban viszont az utolsó pillanatig érdekeltek voltunk, hogy hatodik külföldit szerződtessünk a sérülések miatt, de egyszerűen a piac nem tette lehetővé, hogy megfelelő szintű játékost hozzunk a nekünk fontos posztra.

- Nehéz helyzetből kezdi a csapat a bajnoki véghajrát, ráadásul erős ellenfelek következnek, szombaton például a Szolnok idegenben.

- Sokszor mondtam már, hogy sok egyforma képességű csapat harcol a bajnokságban, a Falco kivételével mindenkinek minden meccs nehéz, így vagyunk ezzel mi is. Szolnokon új edző van, ami új impulzust jelent, tudjuk, hogy edzőmeccsen nagy különbséggel nyert az Olaj a DEAC ellen. Szerdától már a szombati meccsre készülünk. Valóban nehéz helyzetben vagyunk, de az elmúlt több mint egy évtizedben többször voltunk nehéz helyzetben, amikor a klub az NB I B-ben indult a működése elején, akkor is nagyon gyorsan léptünk fentebb és tettük boldoggá a kosárlabdát szerető kecskeméti szurkolókat. Tudjuk, hogy most összefogásra van szükség és minden tudásunkra, erőnkre, kitartásunkra. Én bízom ebben és bízom magunkban.