Nyomoznak a szabadidőközpont orvhalászatai miatt

2019 már 18
Megosztás

Jó ideje mondogatják a Kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendszeresen horgászók, hogy hiába telepítenek nagy mennyiségben halakat, ők egyre kevésbé fognak valamit, mert állításuk szerint egyszerűn nincs, illetve alig van hal a tóban.

Panaszaikat ez idáig nem nagyon vették komolyan, de a közelmúltban megváltozott a problémához való hozzáállás.

Február 26-án éjjel lett egy szemtanú, aki szerint a szabaidőközpontban hajnalban hálóval halászták le a tavat.

A tanú azt állította, hogy az orvhalászok között őr is volt, majd állítólag megfenyegették, a látottakról nem beszélhet senkinek.

Megkerestük ez ügyben a szabadidőközpontot is üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft.-t.

A fenntartó megerősítette, hogy hozzájuk is érkezett ez ügyben bejelentés, amely miatt belső vizsgálat indult.

Székely Lilla sajtószóvivő a Hírösvénynek elmondta: a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján elhatárolódunk attól, hogy bárkit is bűncselekmény elkövetésével gyanúsítsunk meg. Emellett annak vizsgálatát és megítélését, hogy pontosan mi történt, illetve, ami történt az bűncselekmény-e, valamint, hogy kik lehetnek az esetleges elkövetők, társaságunk az illetékes nyomozóhatóságra bízza, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

Hozzátette: a Benkó Zoltán Szabadidőközpont biztonságáért, vagyonvédelméért központosított közbeszerzési eljárás alapján szerződött cég felel. A szerződésszerű teljesítés mellett az Ön által leírtak semmilyen körülmények között nem történhetnek meg.

Hangsúlyozta: a Szabadidőközpont tavaiból kifogott halak mennyisége az elmúlt évek során növekedett, mindemellett a sporthorgászat is jelentős teret nyert. Ezzel párhuzamosan a hozzánk beérkezett panaszok száma csökkent.