Perfekt sportpark a kecskeméti szabadidőközpontban

2019 júl 3
Megosztás

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztései kitűnnek a Hírös Sport Nonprofit Kft. területén, akárcsak az átgondolt, minden részletre kiterjedő rendezvényszervezéseik. 

Szerdán délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpont főbejárata mögött felharsant a Queen klasszikus, a We Will Rock You, majd az akadémia egyenpólós növendékei bemutatóztak egyet az új pályán és a ritmus nem csak a kosárlabdákat, hanem az árnyékolt pihenőben álló közönséget is magával ragadta. Nemkülönben a vége, amikor a csapat minden tagja összehajolt és egyszerre, egy hatalmas Kecskemét kiáltással fejezték be a produkciót.

Elkészült a város új sportparkja, amelyben a 2015-ben átadott kültéri kosárlabdagrund kibővült még kettővel. Köréjük egy új, 210 méter hosszúságú futópálya épült és az összes sportlétesítmény öntött, ízületkímélő, időjárásálló gumiburkolatot kapott. 

A sportpályák mellett árnyékolt pihenő és ivókút áll a szabadidőt itt eltöltők rendelkezésére. 

- Mindig nagy öröm számomra, ha a város újabb beruházással bővül, még ha vannak olyanok is, akik ilyenkor mindig azt mondják, hogy de. Pedig azt hiszem, nem túlzok, amikor azt állítom, minden kecskeméti büszke lehet erre a szép környezetben megvalósult sportberuházásra - mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az avatóbeszédében, majd Ivkovicné Béres Tímea, az akadémia igazgatója vette át a szót, aki azt hangsúlyozta: a sportfejlesztés a szabadidősport, a kosárlabda népszerűsítése, valamint a fiatalok és a családok sportolási lehetőségeinek a bővítése érdekében készült, ennek értelmében a használata a szabadidőközpont minden látogatója számára térítésmentes lesz.

Hajrá Kecskemét!

A sportpark beruházásának teljes költsége 80 millió forint volt, amelyhez Kecskemét önkormányzata 30 százalék önerővel járult hozzá, a 70 százalékát pedig az Akadémia TAO támogatói biztosították.

A sportpark avatóján szó esett az akadémia másik nagy beruházásáról. A  Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Messzi István Sportcsarnok közötti területen 98 személygépkocsi befogadását biztosító parkoló épült. Négy év munkájának eredményképpen végleg lezárult a régi uszoda sportközponttá történő átalakítása, egyúttal befejeződött az akadémia körüli környezetrendezés.

A parkoló külső közlekedési kapcsolatát a városi úthálózathoz az Olimpia utcai, a közelmúltban felújított parkoló bevezető útja biztosítja.

A területen ezen felül egy 50 kW teljesítményű napelempark is épült, amely az akadémia épületének gazdaságosabb üzemeltetéséhez járul hozzá. A megújuló energiaforrás létesítését a Magyar Kosárlabda Szövetség kiemelten támogatta.

Ennek a beruházásnak -- parkoló és napelempark -- az összköltsége 169 millió forint volt, amelyből Kecskemét önkormányzata a 30 százalék önerőt adta, 70 százalékot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI által jóváhagyott, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia által benyújtott sportfejlesztési pályázat keretében elnyert összeg biztosította.

A sportpark avatórendezvényén a Hírös Sport Nonprofit Kft. nem képviseltette magát.