Rekordóvadékért sem szabadulhat Piero Pini

2019 már 25
Megosztás
Piero Pini

Piero Pini, a kiskunfélegyházi vágóhíd tulajdonosa továbbra is előzetes letartóztatásban marad, pedig egymillió eurót, azaz csaknem háromszázötvenmillió forintos óvadékot ajánlott fel.

A Hungary Meat Kft. tulajdonosát és vezetőjét március elején tartóztatták le. Piro Pinit milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja a NAV, de nem ezért vitték be, mert ez a nyomozás már jó ideje zajlik és a húspápa szabadlábon védekezik. A gond az volt, hogy a társaival megpróbálták meghiúsítani ezt a nyomozást, ez pedig súlyos bűncselekmény. Ebbe a tárgykörbe tartozik a tanúk befolyásolása, valamint a bizonyítékok manipulálása, és eltüntetése.

Pini így a 22-es csapdájába került, mert csak akkor kerülhetne szabadlábra, ha ezek a lehetőségek fel sem merülnének, de mivel a gyanú szerint elkövette, nincs indok a szabadlábra helyezésére, míg a nyomozás olyan fázisába nem jut, hogy ha bármit is tenne a bizonyítékokkal, az ügy végkifejletére az már nincs kihatással.

Pini mindet bevetett a szabadulására. Egymillió Eurót ajánlott fel óvadékként, de a fenti előzményeik miatt a bíróság nem fogadta el.

E mellett kárenyhítésre is hajlandó lett volna, de mivel a bűnösségét tagadja, egyelőre ez sem jöhet számításba. 

A magyar húspápát egyébként a múlt évben Lengyelországban is letartóztatták, mert a Pini Polonia egyes vezetőit adó- és járulékcsalással gyanúsították meg. Pinit azonban később szabadlábra helyezték.

A kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft.  árbevétele 2015-ben elérte a 74,3 milliárd forintot, és ezzel – piacvezetőként - megelőzte a Csányi Sándor tulajdonában lévő, 73,7 milliárdos forgalmú Pick Szeged Zrt.-t is. Sőt, a Hungary Meat vágóhídján több sertést vágnak le évente, mint abban a Csányi Sándorhoz köthető új mohácsi üzemben.