A terrorelhárítási központ akciózott Kecskeméten (frissítve)

2021 jún 1
Megosztás

Páncélautók, kommandósok, drónok. Ez  a látvány fogadta kedden délután a Petőfivárosban élőket. A TEK körbekerítette egy helyi ügyvéd házát, majd behatoltak.

Információink szerint nem az ügyvédre utaztak, hanem egy hozzátartozójára, a környéken élők egy nőt láttak a rendőrök gyűrőjében. A gyanú szerint bombát tervezett robbantani az Európa Bajnokság egyik budapesti mérkőzésén.

Az ügyben illetékes Központi Nyomozó Főügyészséget már kerestük, de eddig még nem kaptunk tájékoztatást az ügyről.

Mára letisztultak a dolgok, a petőfivárosi akcióban érintett hölgy a gyanúsított édesanyja volt, akinek az ügy jelenlegi állása szerint nincs köze a tervezett bűncselekményhez.  A fiukat a fővárosban fogták el és házkutatásra érkeztek a szülei kecskeméti házába, de a nagy óvatosságot és a robbanószerkereső eszközöket az ügy tárgyi súlya indokolta.

A közleményt az alábbiakban olvashatják: 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt.