Fedezze fel gyermeke a programozás örömét

2015 feb 11
Megosztás
Logiscool iskola oktatása Kecskeméten

Elgondolkodott már azon, hogy gyermeke sokat ül a számítógép előtt, és jó lenne az érdeklődését a hasznára váltani, akkor itt a lehetőség! Vezesse be az élményalapú programozás világába.

 

Logiscool néven élményalapú programozó iskola nyílt 7-17 év közötti gyerekek számára Kecskeméten a Kisfaludy utcai volt SZMT székházban. Az oktatási központ már több helyen - Budapest, Budaörs, Gödöllő, Szentendre - működik azzal a céllal, hogy a számítógépes gondolkodást, a programozás alapjait, könnyedén, kreatív módszerekkel, élményszerűen ismerje meg ez a rendkívül fogékony, fiatal korosztály. 

Ma már szinte nem telik el úgy nap, hogy a szülő ne csodálkozna rá arra: a gyermeke megelőzte őt a számítógép, a tablet, vagy az okostelefon kezelésében. Az élménnyel azonban a legtöbben nem tudunk mit kezdeni, csak annyit mondunk: bezzeg a mi időnkben!

A Logiscool ezen a szülői dilemmán szeretne segíteni.  Van lehetőség arra, hogy a gyermekeink teljes értékű tagjai legyenek a digitális társadalomnak. Korlátozás helyett adjuk meg nekik ezt az esélyt!

A Logiscool a gyerekeket az iskolai tanításon kívül, egy speciális tananyagon keresztül, inspiráló környezetben, fiatal tanárokkal oktatja.  Az iskola az általuk biztosított eszközökkel, korosztályokra bontott csoportokban vezeti be a diákokat  a számítógépek hasznosságát jelentő világba, ahol játékos módszerekkel sajátíthatják el a rejtélyesnek titulált programozás alapelveit, működését.

A Logiscool létrehozói hisznek benne, hogy aki kurzusokra jár,  ott a siker garantált, mert a programozói tudás később az élet szinte minden területén kamatoztatható, hiszen ma már szinte nincs is munkahely számítógép és a rajtuk futó programok nélkül.

- Mindemellett a diákok megtanulják a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak bonyolultnak tűnő folyamatokat és nem csak passzív befogadóként használhatják a továbbiakban a számítástechnikai eszközöket - mondta Mészáros Zsófia, a Logiscool kecskeméti intézményvezetője. Hozzátette: január utolsó hetében bemutató nyílt napokat tartottunk, ahol ízelítőt adtunk abból, hogy a diákok mit és hogyan fognak megtanulni. Nagyon sok érdeklődőnk ez alapján regisztrálta gyermekét a kurzusainkra.

- A kecskeméti Logiscool 2015. február 20-ig még biztosítja a lehetőséget a csatlakozásra további érdeklődők számára, akik pár különórán keresztül be tudják pótolni az eddigieket, és onnantól kezdve együtt haladhatnak a többiekkel. Igény esetén előzetes bejelentkezéssel a tantermet is szívesen megmutatjuk, és lehet találkozni az oktatóinkkal is – emelte ki az iskola vezetője.

A tanév időszakában tartott délutáni kurzusok mellett rendkívül népszerűek a Logiscool nyári programozó táborai is, már az első évben több száz gyerek vett részt a számítógépes játékkészítő, „hacker” és robotprogramozó táboraikon. Érdemes időben lefoglalni a táborhelyeket.  

Ha esetleg még mindig lennének kétségei, fontolja meg a XXI. század zsenijének Steve Jobs gondolatait, aki nem csak világcéggé fejlesztette az Apple-t, hanem a nevéhez fűződik  a legkisebb zenehordozó, az Ipod, a digitális médiáruház, az Itunes, valamint az érintőképernyős okostelefon és számítógép (Iphone, illetve az Ipad) megalkotása, amely alapjaiban reformálta meg világunkat.

Jobs kijelentette: "Azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell tanulni számítógépet programozni, mert az megtanít gondolkodni."
Mark Zuckerberg, a Facebook megalkotója pedig úgy véli: ”Tizenöt éven belül ugyanúgy fogják oktatni a programozást, mint az írást, olvasást... és csodálkozni fogunk, hogy miért nem hamarabb kezdtük el."
                      

Nem érdemes késlekednie, hiszen a digitális nyelv ismerete ma már ugyanakkora előnnyel jár, mint 20 évvel ezelőtt egy idegen nyelv ismerete. 

Az iskola honlapja:

http://www.logiscool.com/

A regisztráció lehetősége:

http://www.logiscool.com/#!form-kurzus-kecskemet/c3db

A Facebook oldal:

https://www.facebook.com/hello.logiscool?fref=ts

A Logiscool Kecskemét vezetője:

Mészáros Zsófia 

Tel: 06 30 299 1725

e-mail: meszaros.zsofia@logiscool.com

Cím: Kecskemét, Kisfaludy u. 6-8. I. emelet 111. (volt „SZMT” székház)