Megszállott fiú lopta el az Ikarus buszt

2015 már 18
Megosztás
Ikarus 263

Egy megrögzött busz-szerelmes srác lopta el a közlekedési vállalat telephelyéről az Ikarust, amellyel tett egy járatkört. A közlekedési központnál kemény belső vizsgálat indult.

 

Mint arról beszámoltunk, március 12-én reggel elkötöttek egy (a képen látható) Ikarus 263 típusú autóbuszt az egykori Kunság Volán Csáktornyai utcai telephelyéről. A telephelyről azonnal értesítették a rendőrséget, akik végül a buszt a Széchenyi téri megállóban találták meg leállítva, rajta az alkalmi sofőrrel, a megállókban felvett utasok addigra már leszálltak. A rendőrök előállították, majd őrizetbe vették az álbuszsofőrt, a szentkirályi illetékességű, csaknem húsz éves T. Attilát, és jármű önkényes elvételének büntette miatt indítottak ellene eljárást. Kiderült, a fiatal férfinek nincs jogosítványa, főként nem személyszállító járműre, ennek ellenére nem tette kárt a meglett korú Ikarusban és egyetlen gyanútlan utas sem sérült meg a fuvar során. 

Felmerül persze a kérdés, hogy a fiatalember milyen módon jutott be a közlekedési társaság telephelyére, és miként tudott elkötni egy botváltós Ikarust, van e az esetnek felelőse esetleg a cég részéről?

Kérdéseinkkel megkerestük a Volán társaságokat tömörítő Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t (DAKK), amely a következőket válaszolta a Hírösvénynek.

“A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. rendelkezésére álló információk szerint az elkövető autóbusz-megszállott, aki tettére régóta készült és hosszasan tanulmányozta, hogyan tudná kijátszani a telephelyen érvényben lévő biztonsági ellenőrzést. A példátlan eset után haladéktalanul elkezdődött a belső vizsgálat, amely során felmerült a gyanú, hogy az elkövető a társaság egy vagy több munkavállalójától előzetesen tippeket és tanácsokat, a cselekmény végrehajtása során pedig segítséget is kapott. A gyanúba keveredett munkavállalók munkaviszonya a vizsgálat lezárultáig felfüggesztésre került, vizsgálat alatt áll a telephely biztosítását ellátó külsős biztonsági cég érintett munkatársainak szerepe, egyúttal a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. összes telephelyén az eddigieknél jóval szigorúbb biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre”.

kapcsolódó anyag:

http://hirosveny.hu/hirek/elkotottek-egy-buszt-volan-telephelyerol