Szatócsbolt nyílt az Arany János utcában

2015 jan 13
Megosztás
Kereczkey MIklós régiségüzlete Kecskeméten

Decemberben nyílt meg az Arany János utcában Kereczkey Miklós régiség-üzlete. Egy új színfolt a múlt század hétköznapjaiból, egy igazi megszállott gyűjtő és múltkutató jóvoltából. 

 

Kereczkey Miklós neve jól ismert a város történelmi hagyományőrző, militária- és régiség-gyűjtő köreiben, a család múltja elismerésnek és tiszteletnek örvend Kecskeméten.

Az egykori sarki hanglemezbolt mellett nyílt kis üzlet széles kínálatot mutat az érdeklődők számára. Aki belép, egy pillanatra csaknem nyolcvan évvel tér vissza az életben. A 1930-as évek üzletében találhatja magát.

Egy korabeli üzlet polcai, berendezési között a két világháború közti időszak kereskedelmi plakátjai, reklámjai néznek ránk. A polcokon korabeli édesség-, kávé- és más cégek ma is ízléses dobozai, tartóedényei, reklámfeliratai, szódás- és egyéb üvegek.  Mind-mind megvásárolhatóak.Persze nem az itt nagy mennyiségben beszerezhető pengőért. 

Mindezek mellett régi könyvek, archív értékű fényképek, újságok, ma is használható háztartási eszközök, ezenkívül régi kitüntetések.

Múzeum vagy üzlet e kis helyiség? Döntse ezt el minden érdeklődő, aki számára érdekesnek tűnhet egy rövid tájékozódás az Arany János utcai múltidéző emlékhelyen. A tájékozódás mellett tetszés szerint vásárolni is lehet. A régi tárgyak az új lakásokba is eredeti színt vihetnek.

szöveg: Károlyfalvi József

fotók: Rajnai Attila

 

Hozzászólások

Azt hittem hogy egy szavahihető ember aki nem csapja be a szegény nyugdijast.
Üdvözlettel: Tóth Sándorné

U.i. legyen olyan szép a napja mint amilyen az enyém volt, miután hiába vártam.