Százmilliárdos per indult a kecskeméti bíróságon

2016 szep 26
Megosztás
kémprogram

El tudják képzelni mennyi pénz 180 milliárd forint?  És vajon mi érhet ekkora összeget? 

Ekkora perértékben indult ugyanis a napokban polgári per a Kecskeméti Járásbíróságon. A felperesek között van magánszemély és jogi személyek is. Az alperes egy kecskeméti magánszemély, aki egy irodát adott bérbe. A felek között bérleti szerződés nem készült, aztán egy elszámolási vita miatt a bérbeadó lezárta az irodát a benn lévő eszközökkel, tárgyakkal együtt. A felperesek szerint az irodában maradt dokumentációk, szoftverek jelentős üzleti értéket képviselnek. A felperesek ugyanis egy szociális szövetkezetek rendszeréhez készítettek egy adatbázis, de közben egy nem  polgári célú program fejlesztését is elvégezték. Ez egy 3D kommunikációs rendszer, amely teljes anonimitást biztosít a használójának, megnehezíti, illetve lehetetlenné teszi a nyomon követést, valamint a lehallgatást.

Az alperes a keresete szerint természetesen kiadná az illetékeseknek az elszámolást követően az irodában maradt eszközöket, de időközben egy hasonló fejlesztés is napvilágra került.

A felperesek szerint valaki üzleti titkot sértett. Nem állítják, hogy a bérbeadójuk, lehet az hivatalos személy is, aki érintkezett az ügy irataival, mert ők minderre felhívták az illetékesek figyelmét.