Veterán hajtók derbije Hetényegyházán

2015 okt 17
Megosztás
hajtó ül a fogaton

(Fotó: Banczik Róbert)
Évente lesz mostantól fogathajtó derbi Hetényegyházán, mert a találkozó népszerű versennyé nőtte ki magát. 35 éves a Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület. Nagy hajtók találkoztak.

 

A hetényegyházi fogathajtó pálya, valamint a helyi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület  megalapításával tették le egykoron az alapjait a térségi fogathajtók világsikereinek. A közös sikerekre, valamint az egyesület megszületésének 35. évfordulójára emlékeztek szombaton Hetényegyházán a fogathajtók Mekkájának számító pályán. Ott volt aznap mindenki aki számít, vagy számított egykoron a sportágnak ezen a területén. Kiderült: a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Lázár Vilmos is itt versenyzett először.

Tanácskozás

(Fotó: Banczik Róbert)
Gönczi Imre, a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület elnöke azt mondta: szeretnék visszacsábítani a nézőket a fogathajtáshoz és a céljaik lassan megvalósulni látszanak, mivel a barátságtalan idő ellenére szombaton az egész ország területéről sereglettek ide az emberek. Hozzátette: mostantól évente szeretnék Hetényegyházára hozni a veterán fogathajtó bajnokságot.

Tanácskozás 2

(Fotó: Banczik Róbert)