Király József ismét lejáratja Kecskemétet

2022 május 4
Megosztás

Pontosabban: Önmagát. Igaz, már nem először, nemhiába tette fel a koronát csaknem húsz éves közéleti pályafutására azzal, hogy elveszítette az ellenzéki szövetség jelöltállító előválasztását a Momentum üdvöskéjével szemben és elfordultak tőle párttársai.

A napokban ismét kampánylázban, elszabadult hajóágyúként interjút adott a Domus parkolóban megvalósuló UNIVER beruházásról, amely több hírportálon is megjelent. Király képviselő szerint ez a város második főtere, amelynek “kálváriája tavaly kezdődött”.

Ezzel szemben az igazság az - és ezt Király József pontosan tudja, hiszen ciklusok óta a kecskeméti önkormányzat Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságának az elnöke - hogy nincs itt semmiféle kálvária, a Domus parkoló beépítési terve 2009 óta van napirenden, a közgyűlés által elfogadott rendezési terv szerint ide irodaház, lakások, üzletek stb. építhetőek, ennek értelmében tárgyalt a város nem egyszer már a befektetőkkel. 

Azt is nagyon jól tudja, hogy semmi nem történt fű alatt - mint azt állította - hanem nyilvános képviselő-testületi ülésen, amelyet az ellenzéki frakcióból is megszavaztak, hiszen egyre több parkoló kell.

Miért döntött a város végül a helyi UNIVER mellett? Nem csak lokálpatriotizmusból, hanem azért is, mert egyedül az UNIVER vállalta, hogy nem csupán bővíti az Alföld Áruházat, hanem egyben parkolóházat is épít, amely a mai gazdasági helyzetben nagyvonalúság.

Az interjúban  Király József is elismeri, hogy meglévő  136 parkolóból 415 létesül majd,  de ennek ellenére is ellenzi a beruházást, mondván a parkolási gondokat másként kellene megoldani.

Igaz, arre nem ad választ miként, hisz a belvárosi körzetében oly sokszor ígérgetett forgalomváltoztatásba, vagy utca egyirányúsításba sem mert városközponti képviselőként belevágni a lakosok reakciója miatt. 

Az egész Kecskemétet lejárató cikkben az a legmegdöbbentőbb, amiként szemrebbenés nélkül átveri az újságírót. Ugyanis, ha beleolvasunk  az UNIVER-beruházás tervtanácsi jegyzőkönyvébe, abban Király József épp az ellenkezőjét állítja. Kijelenti:

“egy parkolóház erre a helyre hasznos dolog.”

Íme a jegyzőkönyv teljes szövege:

Nem először viselkedik így, meghurcolta már a várost a színházzal szembeni, úgynevezett virágablakos ház ügyében is, amikor épp az ő általa vezetett álcivil gittegylet,  a Kecskeméti Városszépítő Egyesület korábban nem támogatta, hogy az épületet felvegyék a helyi védettségi listára, majd amikor szakértők által alátámasztva életveszélyessé nyilvánították a hangszóróablakos épületet felhergelte az embereket a bontási tervezet miatt. Erről az esetéről ebben a cikkünkben írtunk.

De vajon miért mond mást a szakmai grémium előtt, mint az utcán, bukottan is még az olcsó népszerűséget hajhássza? Mentális zavarai vannak?

Netán ő is parkolóházat szeretne építeni és ezért próbálja előtte elbizonytalanítani a konkurenciát?

Lehet, itt van a kutya elásva, hisz erre most Királynak meg is van az anyagi lehetősége, mivel a nem éppen kormánypárti telex.hu szerint is több százmillió forint értékben kapott megbízásokat az elmúlt években az önkormányzattól, majd a közelmúltban eladta a tulajdonában lévő volt zománcipari vállalat ingatlanjait.